Å innrømme og akseptere sin maktesløshet

Anonyme Alkoholikere’s 1. trinn Vi innrømmet at vi var maktesløse overfor alkohol, og at vi ikke lenger kunne mestre våre liv ”  startet på sett og vis ganske enkelt og tidlig for meg. Jeg innrømmet jeg var alkoholiker mange år før jeg kom til AA eller overhodet korket flasken.  Å akseptere det er en annen historie, og er etter min mening også  en  vesentlig del av 1. trinnet.      Les mer om AA’s 12 trinn her

Uten å akseptere det, så var det ikke noe reelt 1.trinn i mitt tilfelle – Jeg drakk enkelt å greit og uanfektet samtidig som jeg innrømmet at jeg var alkoholiker og mente vel det var en helt naturlig konsekvens av det å være alkoholiker.

Jeg hadde også store problem med og akseptere at jeg var ute av stand til å mestre mitt eget liv – Jeg mente jeg hadde svaret på alle universets gåter, og om bare alle kunne gjøre som jeg ønsket, når jeg ønsket det og på den måten jeg ønsket det, så ville alt og alle ha det flott og alt ville være fryd og gammen.


Slike fortsatte det lenge, mens jeg ség dypere ned i gjørmen og tilslutt var en slagen mann – kunne ikke leve uten alkohol –og kunne ikke leve med alkohol. Det var nok da jeg aksepterte – erkjente- hele første trinnet.  Da kunne jobben med mitt edruskap og tilfriskning begynne.

For min del tror jeg at jeg kan si at 1. trinnet gikk I tre faser; Innrømmelsen, Aksepteringen/Erkjennelsen og og deretter å ta konsekvensen av min maktesløshet og at jeg ikke lenger mestret mitt eget liv.

Uten disse tre fasene ville jeg neppe vært edru idag – Tvilsomt om jeg overhodet hadde vært live.


Edru Alkie  :-)
 På sengen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits