Ironisk om 12 trinn til en sprekk

Heisann folkens - På underbloggen "Spøk og Alvor" la jeg ut en ironisk sak om 12 trinn for å legge opp til en sprekk - selv har jeg nok gått i endel av de fellene.
Husk at en sprekk begynner bevistt og / eller ubevist lenge før vi spretter  flasken og tar den første drammen. Om noen vil unngå for mye klikking så kan du se den ved et eneste  klikk  her.....

Edru Alkie ;-) ønsker alle en strålende dag ..... Dersom du ikke har lagt andre planer............

2 kommentarer

Eystein

18.09.2006 kl.12:49

SPREKK ?Hva er en "sprekk"? Som en veteran i Felleskapet uttrykte det :Det er mer luft igjen i ballongen...når folk "sprakk."Etter mer enn 23 års edruskap,har jeg sett mange begynt å drikke etter å ha vært "promillefri" kortere stunder..men,å snu tenken å akseptere av at en lider av en sykdom som heter alkoholisme,er ikke så enkelt.Å gå på et AA-møte og presentere seg som alkoholiker,kan kanskje være enkelt,men derifra til å "snu" tenken,og starte et nytt liv,uten alkohol,er ikke enkelt..Ofte blir det framstilt som gjør sånn og sånn,les trinnene,så er du garantert et edruskap.Ofte har jeg stusset over alle "professorer" som har fasitsvar på det meste,etter kort tids edruskap..En AA-veteran som dessverre har gått bort,hadde et uttrykk:Du har bare sluttet å drikke for en periode..for å ordne med husfreden,arbeidsgiver,få orden på økonomien etc..og,et annet godt visdomsord ble benyttet: Du er ikke edru før du har holdt deg unna i 5 år..Og at en virkelig har et ønske om å slutte å drikke selv.Mange har sagt til meg opp gjennom årene,du må ha en "beinhard" vilje..men viljen var ikke nok.jeg måtte også være villig i å gå i meg selv å gjøre et valg..ingen har valgt det for meg,jeg har valgt det selv.Allikevel,selv i dag,etter disse årene med "edruskap",har jeg ikke glemt hva jeg er..kun en vanlig alkoholiker som har et valg..Det valget hadde jeg ikke den perioden jeg drakk..Det tok noen år å drikke meg til alkoholisme,og jeg brukte noen år på virkelig å være i stand til å se forskjellen..En dag av gangen..

fortvilet kjæreste

25.07.2014 kl.18:43

kjæresten min er/har vært rusmisbruker. da snakker vi amfetamin og kokain for det meste men også diverse andre saker. han har nettopp gått på en sprekk og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg snublet over bloggen og takket alle makter for at det finnes mennesker som deg som deler erfaring og råd. har du noen råd til meg som kjæreste, hva kan jeg gjøre for å hjelpe han å holde seg ren ? han har vært innlagt på avrusning men dessverre er det slik at her vi bor er det om ikke mer tilgjengelig der inne en det er ute. jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. kanskje har du noen tips til han og. hva han selv kan gjøre ?

setter kjempestor pris på svar.

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

53, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits