Fred i sinnet som edru

Hei jeg heter Edru Alkie og er Alkoholiker.

Ro, fred i sinnet- indre fred eller sagt med andre ord Sinnsro var noe helt ukjent for meg- ja , både før og etter at fylla tok meg. Og alkoholen ble min fluktrute for å finne fred en stakket stund.. men herregud- hvor lenge var Adam i Paradiset da..

Etter hvert som fylla tok mer og mer overhånd klarte ikke alkoholen lenger å gi meg den døyvingenav følelsene min som jeg søkte i flaska og jeg ble en såkalt komadrikker.
Med den konsekvens at de siste ti årene som aktiv alkis endte hver fyllekule opp med at jeg kom til meg selv på et eller annet sykehus. Ikke mye ro i sinnet da gitt.

Men jeg nådde min bunn-før graven- og skal gjerne tilstå at sinnsroen kom ikke bare ved at flasken var borte. Men tiden skred fremover og jeg begynte å jobbe med programmet og meg selv og gradvis merket jeg en endring av Edru Alkie-  jeg fikk mer ro over meg, andre verdier og andre måter å se meg selv og livet på. Indre kilde- hm ja. Jeg tror på en makt større enn meg selv  den er for meg udefinerbar og slik må det være.. skulle jeg prøve å definere den ville det være det samme som om jeg satte meg over min høyere makt,  det er jo en selvmotsigelse.

Bruker tid på bønn og meditasjon og siden jeg ofte våkner etter få timers søvn og sitter oppe noen timer om natten eller når det skal være så er det stort sett stille stunder som jeg faktisk nyter og føler en stor indre fred.  Så jeg tror min høyere makt gjør meg istand til- eller kanskje er det som utgjør min Indre kilde..  Nettopp derfor er jeg av den oppfatning at tro er en så personlig ting at man ikke kan diskutere rett/galt.

Og min tro på min høyere makt har ikke noen direkte tilknytning til noen spesiell religiøs tro eller religiøse trosamfunn.

Detta ble mye, men la meg koke det ned: Jeg har i dag en sinnsro og fred med meg selv som jeg ikke hadde forestilling om at skulle være mulig? Om jeg er alene føler jeg meg ikke ensom og de problemene (les: utfordringene) livet byr på håndterer jeg i dag på en ganske grei måte- Ja, jeg har et godt liv  takket være AA- programmet og min høyere makt og også min villighet til å gi slipp på mine gamle idéer om å fikse det sjøl, det måtte mer til. Mine gamle forestillinger om å ordne sjøl dro meg bare lenger og lenger ned.

Edru Alkie :-)

Nyttige Linker:

Anonyme Alkoholikere   NA Anonyme Narkomane

Stiftelsen Retretten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits