Russug og hodekjør

Av en gruppevenn har jeg fått denne delingen om hvordan  russug og marerittaktig tankespinn og drømmer kommer og går når man er i tilfrisknig etter rusmisbruk. Det er ganske typisk og kan føles uutholdelig. Men man holder det ut om man deler det inn i små tidsbolker, Heldigvis er dette noe som dempes og forsvinner etterhvert for de aller fleste som jobber seriøst med å få et godt edruskap og liv. Noe min venn gjør.

Edru Alkie:-)

 Mareritt, russug og tankekjør

Her sitter jeg foran skjermen 1 time etter jeg la meg jeg burde sovet nå og jeg var på god vei... på vei inn i en helt vanelig drøm.   Så skjedde det igjen. Plutselig var jeg ute og kjørte bil. (ikke noe uvanelig med det), så dukket bildet av en fyr fra rus miljøet opp. Så var jeg utenfor huset hans.

Bang så var jeg tilbake i en rus-setting derfra, tanken gikk videre og plutselig var vi i leiligheten til en annen fyr som var med den gangen, så komme bildene fortløpende på alt det vonde denne fyren gjorde meg gjennom tiden i rus. Så dukker det opp flere personer, en som engang tok mitt parti og ordnet opp. Men så kommer det vonde også denne til tider gjorde mot meg.

Greit nok jeg var ikke alltid snill mot disse gutta jeg heller, men trodde jo jeg var det så de bildene kommer ikke. Videre kommer en ny fyr som også var der opp i hodet mitt. han hører til et annet sted i landet hvo jeg traff han senere igjen, hos felles kjente.

Når jeg har kommet så langt orker jeg ikke lenger, smerten blir for stor og jeg må stå opp. BLIR SYKT MYE HUEKJØR.
Vet ikke annet å gjøre akkurat nå en å dele det her, håpe at noen kjenner seg igjen og kanskje har noen råd. Selv går jeg og legger meg igjen og håper det holder å skrive her og å kjenne på takknemlighet over at jeg slipper oppleve flere.

4 kommentarer

caja

28.02.2012 kl.11:39

Fin blogg!

Kommentere tilbake?

Marie

28.02.2012 kl.12:15

Merker jeg blir forbanna på personen over... Hater folk som ikke leser innlegget ordentlig, men allikvel kommenterer på den måten! Respektløst, det er det er.

Jeg kjenner meg ikke igjen, men jeg har to halvsøsken som har sliti mye med det. Så jeg vet åssen det er og være pårørende, og jeg vet åssen det sliter på dere som personer. Jeg håper det ordner seg for deg i fremtiden. Du har jo hvertfall innsett at du har et problem og da er mye gjort:)

Edru Alkie :-)

28.02.2012 kl.12:51

Hei Marie, og takk for din kommentar. Nei akkurat med det russuget og tankekjøret rundt det må man nesten ha opplevd for å kjenne det, og godt at du ikke har det. Men å være pårørende er søren meg knallhardt det også. Når jeg var aktiv misbruker selv fattet jeg ikke det, men etter endel edru år så ser jeg hvor vanvittig også pårørende sliter - og gjerne vil hjelpe, men ingenting nytter. Jeg tror fast at en innbarket misbruker må "finne sin personlige bunn" før de klarer å snu. tøft , hardt , men sant. Hun jeg fikk denne delingen fra ser jo ut til å klare seg bra, og den tiden hun går gjennom nå er bare noe hun må gjennom - og som jeg sier over- det letner med tiden. selv har jeg hverken russug eller sånt tankekjør lenger... Så det er alltid håp :-)

Jørn

10.06.2012 kl.16:12

Jeg synes det er utrolig kult at du skriver om dette emne. Personlig opplever jeg at det har en viss terapeutisk effekt å lese om andre som har opplevd lignende ting som meg selv, samt å dele sin historie med andre.

Jeg kjenner meg godt igjen i det din venn skriver. Jeg har selv slitt med blandingsmisbruk i 1 år. Dette resulterte tilslutt i et selvmordsforsøk med påfølgende sykehusinnleggelse. Dette hadde flere konsekvenser (positive som negative).

For meg ble det et sterkt vendepunkt eller et "bunnpunkt" og jeg er nå i behandling og begynner i dag min tredje uke uten rus. Jeg sliter fortsatt med russuget, men allikevel er kanskje drømmene som vennen din beskriver det aller verste.

For mitt vedkommende fungerer det slik at jeg må gjøre noe hele tiden. Dersom jeg sitter stille begynner tankene å spinne. Vonde minner kommer til overflaten og man kan fort bli trukket ned i noe som kan minne om en depresjon. Det er da ønsket om virkelighetsflukt er på sitt sterkeste.

Derfor gjør jeg noe fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. Når jeg til slutt ikke har mer energi igjen, sovner jeg og jeg får hvilen jeg trenger. Men som vennen din også beskriver er søvnen preget av vonde minner og mareritt og det er svært sjelden at jeg orker å sove noe særlig mer enn 2-3 timer. Det å bli rusfri er ingen enkel prosess, men jeg vet at det er verdt det =) Og til alle dere andre som sliter med det samme, det blir bedre for hver dag som går =)

Jeg vil benytte anledningen til å rose deg/dere som tør å ta opp et så vanskelig tema. Jeg vet i alle fall at det er god hjelp for meg på min vei til en rusfri hverdag, og jeg vil tro at det er fler som føler det samme som meg =)

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits