Jeg er Glad - Jeg er Edru - Jeg Lever

Hei jeg er en tørrlagt alkoholiker, og mener å være svært så heldig. Det føler også familie og venner som slet pga min alkoholisme i mange vonde år.

Hvorfor er jeg heldig?  Jo- fordi vi i min hjemby har to grupper av AA (Anonyme Alkoholikere) med  ukentlige møter.  Disse og andre grupper er min medisin  for å holde meg edru og forbli edru hvis jeg bare er vil.

I AA har jeg de siste årene  oppnådd det som både jeg selv og andre  etter hvert trodde var umulig, nemlig å slutte å drikke.Jeg  prøvde i mange år ved hjelp av min egen såkalte jernvilje, diverse institusjonsopplegg , trusler, fyllekjøringer, fengsel,  tap av jobb. Kort sagt; jeg prøvde hele pakka, og det ble bare verre.

Og en ting jeg ikke så da, men som jeg ser smertelig klart i dag er hvordan mine nære og kjære led av min drikking. Alltid i helspenn, fulle av angst og  bekymring. De fikk også  et elendig liv når jeg var en aktiv vår alkoholiker, og om jeg var promillefri en kort periode så merket de de før jeg merket det selv av sprekken kom.. Pårørende lider mer enn en våt aktiv alkoholiker/rusmisbruker evner å se i sin situasjon.

Jeg kjente flere som brukte  AA og så deres økte livskvalitet, men med mitt typiske alkoholiserte ego mente jeg at det ikke var noe for meg. Som alle alkoholikere trodde jeg at min form for alkoholisme og drikking var unik at jeg var en "spesiell" alkoholiker. Det var jeg ikke jeg var en vanlig alkoholiker som de andre i AA-fellesskapet.

Tilslutt fant jeg i min elendighet ut at jeg måtte bite i det sure eplet, å prøve AA jeg også. Det ble mitt vendepunkt. Jeg tatt imot i et inkluderende kameratskap og en forståelse av problemet som bare andre tørrlagte alkoholikere kan ha. Jeg lyttet og lærte av de andres erfaringer - folk med edruskap som strakte seg fra 14 dager til 30 år- De fikk høre min historie og mine erfaringer og jeg fant ut at de  hadde slitt med  og noen slet forstsatt med de samme tingene som jeg gjorde.  Min alkoholisme var altså ikke unik.

Det er uvesentlig om du har pimpet champagne til 1200 kroner flasken eller rødsprit til 50 kr. literen, alkoholismens vesen, virkemåte og konsekvens er den samme.

Det er ingen pekefinger i  AA, ingen du må eller du skal, men du får høre at sånn gjorde vi og det virket for oss. Jeg lærte også viktigheten av å ile langsomt, ta en dag av gangen å jobbe med det. Veien tilbake til flasken blir aldri lenger enn en armlengde, men det er ene og alene mitt valg.

Hvorfor innleder jeg med at jeg er heldig?

Jo nettopp  fordi jeg kom til AA i tide. Samtidig vet jeg at det er  mange som sliter med alkoholproblemer, alkoholisme og de følger det får, uten at de finner veien ut av uføret.

Mange makter  aldri å gjøre noe med det,  Atter andre er ikke  klar over at det finnes to aktive AA-grupper i distriktet som er  gode alternativ for mange. Atter andre vet at AA er der, men tror ikke det er noe for dem.

Jeg ønsker at andre skal få den muligheten jeg har fått, derfor er hensikten med  dette leserbrevet å minne alkoholikeren om at AA er  der for alle som har et ønske om å slutte å drikke og vil ha det AA kan tilby ? et edrulig liv i utvikling. Derfor tillater jeg meg også å opplyse å legge nasjonalt kontakttlefon til AA   911 77 770

Da mange ikke vet hva AA er refererer jeg Felleskapserklæringen:

Anonyme Alkoholikere er et fellesskap av kvinner og menn som forsøker å
løse et felles problem ved å dele erfaring, styrke og håp med hverandre
for at de kan løse sitt felles problem og hjelpe andre til å friskne til fra alkoholisme.
Den eneste betingelse for medlemskap, er et ønske om å slutte og drikke

Det er ingen avgift eller kontingent for AA medlemskap. Vi er   selvhjulpne gjennom egne bidrag.
AA er ikke knyttet til noen sekt, trossamfunn, politisk parti,
  organisasjon   eller institusjon. AA ønsker ikke å ta stilling i noe stridsspørsmål, hverken støtter eller   motarbeider noen sak. Vårt fremste formål er å holde oss edru og hjelpe andre alkoholikere til   edruskap.

Som man ser fra Felleskapserklæringen er der ingen barrierer som sosial status, politisk tilhørighet, religiøs overbevisning eller etnisk bakgrunn.

Vi er altså et tverrsnitt av det samfunnet vi lever i.

Dette er ikke skrevet på vegne av noen AA-gruppe, men er helt og holdent min egen opplevelse ved å være med i dette fellesskapet.

Som navnet Anonyme Alkoholikere tilsier er anonymitetsprinsippet svært viktig, Det er da også grunnen til at jeg ikke skriver under med eget navn.

Hilsen

Edru Alkie :-)15 kommentarer

lilo88

29.02.2012 kl.13:48

Hei!

Jeg ville bare si at jeg synes du er modig!

Liker veldig godt bloggen din, både fordi jeg kjenner meg igjen i meg selv, og andre som står meg nær!

Synes bloggen din er oppfløftende, og synes det er så flott når noen virkelig tar grep om situasjonen sin.

Tusen takk!

Lilo88

Edru Alkie :-)

29.02.2012 kl.14:36

lilo88:Takk skal du ha lilo. men du vet det er en god hjelp for meg selv og- og dele det jeg kan dele. Takk for hyggelig tilbakemelding :-)

frida

29.02.2012 kl.14:38

kjempefin blogg du har! liker designet!

kommentere tilbake? hadde blitt glad! :):)
fin blogg! :-)

Helene

29.02.2012 kl.14:43

Så flink du har vært :)

Stå på, dette kan du klare :))

christina

29.02.2012 kl.14:43

Spennende å få muligheten til å lese indre tanker og følelser til en person som har gått gjennom eit slikt "helvette". Me utforstående har jo ein tendens til å forhåndsdømme og misslike mennesker som havner i dette miljøet. Kanksje du kan få mennesker til å se nærmere på hvordan det faktisk er å være i en slik situasjon. Vil komme til å følge denne bloggen og håper du fortsatt klarer og stå imot :) Lykke til videre :)

bloggboka

29.02.2012 kl.14:45

Utrolig bra, det er virkelig sterkt å komme seg ut av noe sånt! Du burde være stolt av deg selv og du er veldig tøff synes jeg.

jeiia

29.02.2012 kl.15:05

hvor gammal e du?

baba

05.03.2012 kl.13:49

Hei.

Så flott at jeg fant denne bloggen. Jeg står i ferd med å søke hjelp selv. Jeg trenger vel bare å ta en telefon.. Men det er vanskelig! Nå skal jeg komme meg gjennom de neste dagene uten en dråpe. Takk!

Edru Alkie :-)

08.03.2012 kl.14:08

baba:Hei , ja det er viktig å søke hjelp. Det kan virke skremmende- men herregud så forløsende det er. Det var iallefall det som har reddet meg.

Lykke til og stå på- Det nytter :-)

pia

09.03.2012 kl.10:57

jeg er gift med en alkoholiker som ikke vil ta imot hjelp.Føler at jeg ikke klarer mere.Hva kan jeg gjøre.

Edru Alkie :-)

10.03.2012 kl.12:15

pia:Hei Pia, det eneste du kan gjøre er å ta vare på deg selv. Om han ikke vil ha hjelp så kan du ingenting gjøre og HUSK . det blir alltid værre , aldri bedre , dersom man ikke søker hjelp å får stoppet misbruket.

Gi ham et ultimatum om at enten søker han hjelp og virkelig gjør noe med det , eller så forlater du ham. Det er hardt, men det kan motivere ham dersom han virkelig skjønner at det blir konsekvensen dersom han ikke tar grep umiddelbart- ikke senere , men nå.. Det forutsetter selvsagt at du står på den avgjørelsen. Gjør du ikke det vil du ødelegge deg selv og slite deg helt ut på hans misbruk, Husk at også pårørende blir syke i slike forhold. Det er hardt og tøft - men all erfaring tilssier at det er det eneste rette. Lykke til :-)

Glad og tørrlagt dame

30.03.2012 kl.10:19

Så viktig å formidle til andre om edruskap!

Åtte mndr tørrlagt, går ukentlig på AA - møter, det eneste som hjeper og bygger en opp igjen!

Lever, familien står rundt meg, er så takknemlig for at de er så " gode mennesker" og støtter meg til tross for at jeg har såret de mye.

God Velsignet Påske til alle der ute

Romain Katrina

31.08.2012 kl.21:12

Kjempe fin blogg du har!

Er helt ny leser og jeg tror jeg blir her litt lengre

Men det er vel ikke sant at du er 12? ._.

Edru Alkie :-)

26.11.2012 kl.14:19

Hei på deg Katrina :-)

Beklager at det har drøyet så lenge - og skal virkelig skjærpe meg. Tusen takk for goord om bloggen , og jeg synes det er viktig å informere med "the real thing" om hva som blir konsekvensen for veldig mange pga overdreven bruk av rusmidler. Og man merker ikke selv at man sitter i saksa før man har kommet til det punktet. Rusmidler er virkelig selvbedraget beste ambasadør. Så alt som finnes i bloggen er enten mine opplevelse , eller andre alkoholikere og narkomane som forteller.

Og nei jeg er ikke 12 lenger, men hvor lenge jeg har vært edru (nå er det over 13 da :-)

Grunn til at jeg har skrevet det sånn er bl.a at jeg bruker Anonyme Alkoholikere - uten AA hadde jeg aldri klart å bli en glad og tørrlagt alkoholiker- og der har vi et anonymitetsprinsipp om helst ikke brue navn og bilde i aviser, medier etc. Kan også avsløre at jeg ikke er fra Gildeskål, synes bare det var et artig stedsnavn, Men jeg er fra Kragerø :-)

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits