Selvbedrag og Rasjonalisering

 En venn i AA-fellesskapet har gitt en veldig beskrivende deling om hvor lett selvbegraaget og rasjonaliseringen kommer. Jeg kjente meg veldig igjen i det , og det vil trolig mange andre tørrlagte/nyktre også gjøre.Samtidig kan pårørende og andre få et innblikk i rusmisbrukets natur.

Derfor er det så viktig å jobbe aktivt med seg selv om man har vært edru aldri så lenge for slike impulser kan komme som kastet på en uten forvarsel. Da trenger man all den ballasten man kan oppdrive. Takk kjære venn for at du deler dette med oss .

Edru Alkie :-) 

selvbedrag og rasjonalisering


I dagens tekst stod det om dette med selvbedrag og rasjonalisering. Det var det det gikk i da jeg var aktiv, det var en måte å prøve å leve med meg selv på. Helt til jeg ikke klarte mer og kastet inn håndkle og etterhvert innså sannheten og klarte å leve i sannheten ved hjelp av  programmet.

Disse forsvarsmekanismene lever selvfølgelig i meg ennå, og jeg må holde meg i åndelig form for å ikke gli ut av programmet og ut i selvbedrag, livsløgner og benektelser.

Har de siste årene følt meg i stabilt åndelig god form, gjør det jeg bør gjøre og føler jeg er ærlig med meg selv, så langt det er menneskelig mulig for meg som en snikete rusavhengig;))

Så jeg fikk skikkelig bakoversveis da jeg for noen dager siden var å handlet og fikk plutselig øye på øl med fruktsmak. En sixpack med flotte bokser, rosa og hvite. De så så uskyldige ut, så jeg tenkte ved meg selv et øyeblikk at; hmm..det kan vel ikke være noe galt i å drikke et par sånne. Det er jo liksom ikke øl, kan jo så og si kalle det brus.. (med 3,7 %, men det faktum overså jeg der og da).

Etter noen sekunder var det som å våkne opp fra en vond drøm, ble helt sjokkert over hva jeg hadde tenkt og fikk tårer i øynene. Utrolig skremmende hvordan jeg et øyeblikk bedrev selvbedrag og rasjonaliserte det å drikke alkohol.

Minner meg om alkoholikeren i Storboka som sa til seg selv at det var greit med en whisky så lenge han blandet den med melk.. Denne sykdommen er creepy, og jeg tror jeg har forsømt noe den siste tida, vært litt for mye i dårlig selskap, dvs alene... Virkelig på tide med et møte veldig snart! Takk for at jeg fikk dele dette med dere. Love :-)

Anonyme Alkoholikere          Anonyme Narkomane NA         Retretten

8 kommentarer

enlillablogg

08.03.2012 kl.14:55

For en fin og viktig blogg du har! Stå på! :)
Fin blogg :)

Edru Alkie:-)

08.03.2012 kl.15:14

Takk skal dere ha - prøver etter beste evn - og det er jo et tema som engasjerer meg - etter å ha vært rusfri selv i ganske mange år - og megalykkelig for det :-)

IntimatelyMe

08.03.2012 kl.15:41

Interessant lesestoff!

Har selv et familiemedlem som er tørrlagt, og synes det er spennende å få et lite innblikk i hva som foregår i hodet til en som sliter med dette.

Veldig fint at du får bruke andres tekster slik at vi får ulike opplevelser av tingene. Tusen takk for en fin lesestund :)

IntimatelyMe

08.03.2012 kl.15:43

Interessant lesestoff!

Har selv et familiemedlem som er tørrlagt, og synes det er spennende å få et lite innblikk i hva som foregår i hodet til en som sliter med dette.

Veldig fint at du får bruke andres tekster slik at vi får ulike opplevelser av tingene. Tusen takk for en fin lesestund :)

08.03.2012 kl.18:19

jeg synes du klarte d bra jeg.

Shahbanou

14.01.2013 kl.13:55

Er gift med en alkoholiker, som kun innser problemet dagen derpå. En av unnskyldningene var: Den har jeg ikke smakt på.

Fin blogg som er til mye hjelp for meg.

Edru Alkie :-)

14.01.2013 kl.22:52

Shahbanou: Hei og takk skal du ha for gode ord om bloggen, Og det er også min intensjon med den, og så lenge den er såpass mye besøkt, så føler jeg den har en nytteverdi :-).

Ja de ordene du sier din mann kaommer med dagen derpå kjenner jeg meg igjen i. Så ble det det at jeg skulle begynne å drikke noe annet, kanskje ikke sprit, eller bytte ølmerke . Ja kort sagt alle slags triks hvor man lurte seg selv trill rundt. Jeg trodde det selv, men ikke mine nære og kjære. Ikke før jeg var helt i bunn klarte jeg å se det.

Så det selvbredraget har en ufattelig makt over en misbruker. Håper inderlig for dere han han kommer til erkjennelse av sitt problem og tar imot hjelp.

Hilsen Edru Alkie:-)

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits