Erkjenne sitt Alkohol/Rusproblem

 Heisann !

Jeg  sitter her noen sene kveldstimer å tenker litt tilbake på veien til AA og mitt edruskap-, som er uløselig knyttet sammen. Dvs jeg trenger AA for å finne og opprettholde mitt edruskap.

Ok- jeg drakk meg ned til min personlige bunn -  og min bunn var hårfint over min grav. Jeg holdt meg faktisk promillefri noen få måneder før jeg kom til AA. Riktignok på "hvite knoker" som det kalles.

Å  erkjenne min maktesløshet overfor alkohol og at  jeg ikke lenger kunne styre mitt eget liv satt for min del langt inne, verdensmester som jeg var, tiltross for mange års komadrikking og dets konsekvenser. Og denne verdensmesteren var ikke rare karen de siste årene av min drikkekarriere.

Men før den nødvendige erkjennelsen så var jeg som de fleste alkoholkere en mester i rasjonalisering og på utkikk etter "lette løsninger" og fant hele tiden årsaker og virkninger for min situasjon, og det av alltid annet eller andre som var problemet i mine syke øyne  - som om et slikt funn ville endre noe som helst uten at flasken først og fremst måtte ut av livet mitt. MEN den illusjonen tviholdt jeg på og min syke tankegang og karakterbrister ble bare mer og mer uttalt.

Alle så det- bare ikke jeg selv- hovedrolleinnehaveren i mitt eget miserable liv.  En av de tingene jeg holdt godt fast på var at jeg drakk pga dårlige nerver, noe jeg også fikk underbygget av min daværende lege som mente at jeg ikke var alkoholiker, men drakk for å døyve mine skrantne nerver- oi- det var gode  nyheter som jeg brukte for alt hva det var verdt.  Da var det jo bare helt narurlig og nesten på sin plass at jeg drakk som jeg gjorde.. JA DU GROMGUTTEN- SELVBEDRAGET OG SELVMEDLIDENHETENS MESTER..DU SKULLE BARE VISST?

Etter hvert ble jeg mer opptatt av å finn ut hva som kom først, nervene eller alkoholen- som om det hadde noen betydning ettersom det ikke endret min drikking i noen positiv retning. Men det var jo en god grunn for meg til å fortsette, siden jeg mente med alt det jeg det jeg trodde var sunn fornuft, klarsyn og ærlighet at jeg måtte ha svar på  før jeg kunne løse mitt drikkeproblem.

I dag etter noe fartstid som edru alkoholiker ved hjelp av vårt flotte fellesskap i AA og programmet ser jeg at det er helt uvesentlig hva som kom først og årsaker til min alkoholisme.Jeg har ganske enkelt erkjent og akseptert at jeg er - og kommer til å forbli alkoholiker all min tid.

Ved å ta en dag av gangen og leve i programmet og bruke AA  og min høyere makt håper jeg å forbli en tørrlagt alkoholiker og ikke bli så hovmodig at jeg vil teste om jeg kan drikke "normalt" igjen.

Jeg vet med hele meg selv at det toget er gått for mange år siden og det er heller ikke noe savn overhodet. Tvert imot, for meg er det en glede å kunne våkne om morgenen til en ny dag uten tanke for å drikke, uten abstinenser og alt det fører med seg.

Jeg har ikke bare fått et nytt liv, men et godt liv og påfører ikke lenger mine nære og kjære  den smerten og lidelsen enhver misbruker gjør

Edru Alkie :-)11 kommentarer

Jeanette-En mammablogger

13.03.2012 kl.15:12

Så bra skrevet, du er sterk som vil skrive dette og dele dette med andre bloggere. Har selv en familie med mange alkoholikere og en del med alkoholproblem både nære og de litt lengre ut av familien. Jeg er kjent med at man ikke kan nevne noen av de ordene siden de ikke ser det selv. Men du har jo greid d! Kjempe flott.. Heier på deg!:)

13.03.2012 kl.15:13

Er du 11 år og alkoholiker?

summary

13.03.2012 kl.15:17

Flott at du skriver om det, håper det er til hjelp for deg! :)
Så godt å se at du skriver om det, jeg tipper det vil bety mye for mange!

Lizbeth Osnes, Lizbethosnes.com

SabrinaMydland

13.03.2012 kl.16:43

Håper på det beste . Tøff du er som tør å skrive sånt på nettet , er ikke mange som tør det !

13.03.2012 kl.17:07

det var som å lese om meg selv, bortsett fra at jeg ikke har klart å slutte.

13.03.2012 kl.18:18

Synes det er så fantastisk at du skriver dette. Jeg jobber med mennesker med rusproblemer, og det er av dere med din bakgrunn og som har kommet dit du har, at vi fagpersoner også har masse å lære... STÅ PÅ, super bra!!!!

Edru Alkie :-)

13.03.2012 kl.21:26

Anonym:Takk skal du ha, og selv jobber jeg endel med fagpersoner . Samtidig gir det meg mye å kunne dele av mine erfaringer :-)

Edru Alkie :-)

13.03.2012 kl.21:29

Anonym: Heisann, men du vet at du kan klare det om ddu har et inderlig ønske om det. Men flasken /rusmiddlet må helt brt. Har du vurdert AA eller NA. Det blle iallefall min reding . Det er håp så stå på:-)

Edru Alkie :-)

14.03.2012 kl.03:19

SabrinaMydland: Takk skal du ha , det gjør godt for meg , og håper er jo å vise andre at det går an om man virkelig vil ;-)

Monika

29.03.2012 kl.02:56

Jeg hadde veldig problemer med å erkjenne problemet mitt men det gikk seg til. og nå skal jeg på avrusning om noen uker og blir veldig usikker på om mitt problem er stort nok for at jeg trenger dette. Og igjen da begynner det med å erkjenne problemet visket sakte med sikkert vekk igjen.

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits