Edruskapet må komme først.

Jeg kom over noe jeg skrev, mest for meg selv, for endel år siden og tenkte den kunne være verdt å dele på bloggen.

Hei jeg er alkoholiker, var tidligere en håpløs, oppgitt fyllik. Nå en fornøyd edru tørrlagt alkoholiker. Om noen lurer så er det av hensyn til Anonyme Alkoholikeres anonymitetsprinsipp at jeg ikke bruker mitt rette navn her.

Hvorfor har det endret seg sånn for meg, iallefall inntil i dag, og forhåpentligvis videre , en dag av gangen. Og jeg svarte og svarer nei jeg også på de to spørsmålene som jeg måtte stille meg::

 1) Kan jeg styre hvor mye jeg drikker når jeg drikker?             Mitt svar: Nei.

2) Kan jeg med egen vilje la være å begynne å drikke?                  Mitt svar: Nei.

 Jeg var slått til jorden taklet ikke å leve verken med eller uten alkohol, og AA ble mitt halmstrå - Jeg la meg flat for AA-fellesskapet og dets program og hørte på de som gikk foran meg,  og jeg  viste fra tidligere "forsøk" at det ville koste meg mye, men denne gangen skulle jeg ikke takle det alene,som jeg tidligere trodde var mulig, selv om det førte meg til sprekk på sprekk og jeg nærmet meg graven mer og mer for hver gang.

Å jobbe for et godt edruskap  krever at det får absolutt 1. prioritet.. Har jeg ikke edruskapet har jeg ingenting. Så det MÅ komme først av alt. I Tillegg påfører man som aktiv  våt alkoholiker sine nære og kjære ufattelig me smertee og lidelse, og det ser man ikke da.

 Det sies; Ta en dag av gangen, men når suget kommet og det river og sliter i hodet og kropp så koster det mye, likedan når den lille djevelen klapper meg  listig på skulderen og vil ha meg på galeien. Da var det ikke snakk om en dag av gangen, men kanskje en time eller ti minutt.. Men det gikk..Tiden er en viktig forbundsfelle, men i den tiden må man også jobbe med seg selv. Jeg måtte bare ikke ta den 1. farligste drammen.

Men oldtimerne hadde fått noe som jeg ville ha og de var vandrende levende bevis på at det gikk an--- de hadde jo tråkket opp løypa- og hadde slettes ikke hatt det noe lettere enn meg. Og både de og jeg visste at det ikke fantes noen snarvei eller trylleformel til edruskap? da skulle jeg gladelig ha brukt den,,,

Har prøvd mange typer institusjoner , Alfa med sitt Minnesota-opplegg, Borgestadklinikken, A- senteret, you name it.. Og sprekkene tok jeg like fult. Jeg manglet simpelthen noe på villigheten og å akseptere, selv om jeg nå tror at det ble sådd noen frø med disse oppholdene som kom meg til hjelp når jeg hadde gitt meg selv juling nok i mitt samliv med kong alkohol.

Jeg lærte at alkoholismen er progressiv, dødelig sykdom, og den er lunefull, listig, tålmodig og for å få det de hadde fått måtte jeg, Edru Alkie, lære meg å kjenne meg selv- og spørre meg selv de samme spørsmålene som står i storboka 5.kapitellet. og det er pinefullt og smertefullt å måtte svare ærlig på det

  1. Om JEG vil ha hva Oldtimerne har fått ?  Et godt edruskap og godt liv.
  2. Om JEG er villig til å gjøre hva som helst for å få det ?

Men når jeg hadde gjort det og- i alle fall etter beste evne  prøvde å leve etter og ut fra de forutsetningene, så ble det etter hvert lettere, noe oldtimerne også sa på forhånd at det ville bli.

Så det å fullt ut akseptere min maktesløshet fullt ut og ha 100% villighet ble min nøkkel til å finne mitt edruskap som har blitt bedre og bedre. Og det har også lært meg å kunne håndtere alle livets opp- og ned---turer  på en langt bedre måte.Så det jeg har puttet av innsats, tårer, rivende slitende sug etc. er vel verdt alt jeg  har fått igjen ved å holde meg fast og ha tro på oppskriften som er nedskrevet i vår litteratur- min Høyere Makt (slik hver og en definerer det for seg selv) og at sponsor ,-og på møtene, de som har gått foran og de som kommer etter lærer meg noe nytt i hver eneste deling og jeg lærer også ved å dele.

Dette ble mye og kanskje litt rotete men dette ble min innfallsvinkel til virkelig komme til de nødvendige erkjennelser og akseptering av meg og min situasjon.

Så husk, Det er mulig og det er håp for alle, hvor ille det enn kan virke. Men man må være villig.

Edru Alkie:-)

6 kommentarer

Bliss Addicted

15.03.2012 kl.17:31

ønsker deg lykke til med å forsette å holde deg på vannvogna <3! Tok selv valget å slutte å drikke pga problem med styring av inntak og pga sykdom.Livet uten er såå mye bedre en det alkohol gjør med oss <3 Stå på! kom gjerne innom bloggen min å les mannfolk tipset jeg har lagt ut i dag:) mvh bliss

fatima

16.03.2012 kl.01:57

å drikke er en deilig måte å flykte fra virkeligheten..jeg fikk nå lyst på en vodka med salt og sitron..ønsker deg masse lykke til..

Ina

06.04.2012 kl.17:10

Hvordan går det med deg? :) Lenge siden blogginnlegg nå :)Håper all is good!

Monika

07.04.2012 kl.07:54

Jeg har nå valgt og legge meg inn på døgnbehandling for mitt problem. Litt skrekk blandet fryd. Heldigvis har jeg enda noen dager og forberede meg på før livet skal bli snudd på hode.

n

25.07.2012 kl.23:22

Takk for slike innlegg. Visse av kommentarene under her derimot, anser jeg som respektløse og unødvendige.

Jeg sliter ikke selv med alkohol, men er oppvokst med foreldre som sliter veldig. Håper alt fortsatt er vel med deg.

Edru Alkie :-)

12.08.2012 kl.21:34

Hei n: Hei datter av alkoholiker: og takk for gode ord om bloggen . Beklager at det har tatt så lang tid å svare, men det er grunnet langt sykehusopphold og rekonvalsen etter en lungetransplantasjon,

Takk for god tilbakemeldin, og jeg tror også info om om dette er viktig, Ja enig i at den ene kommentaren synes jeg var rimelig fjollete og respektløs, men valgte likevel å godkjenne den.
Tydelig at det er skrevet av en ganske umoden person som kjenner lite til livets realiterer mht til rus.

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits