DU TRENGER IKKE Å BLI EDRU DERSOM .....

 

Du behøver ikke å bli edru dersom du ikke ønsker det.  Ingen grunn til å ha skyldfølelse for noe du ikke har problemer med.  Det ville ikke jeg hatt.

AA ødelegger ikke drikkingen for ikke-alkoholikere, eller en som drikker sosialt? men det gjør det virkelig for de av oss som er alkoholikere. Det gjorde det for meg.

Hvordan?  Livet mitt ble bedre når jeg ble promillefri og edru.Jeg ble bedre.Så drakk jeg igjen. Og det ble verre.Og det ble verre for hver gang jeg prøvde å slappe av med min drikking igjen..   Gang på gang på gang.

Hvorfor ? Jo, fordi jeg hadde blitt kjent med enn annen vei. jeg hadde smakt på edruskapet. jeg hadde kjent smaken av å føles vel og starten av å bli frisk å gjenvinne min sunne fornuft fra de dagene av edruskap jeg hadde fått samlet sammen.

Om du er en fyllik, en virkelig alkoholiker og du har fått en liten smak av edruskap i AA og litt av den freden og tilfredsstillelsen det gir, vil drikkingen din bli absolutt ødelagt av det.    Det vil ikke være tilfelle for en normal, sosial drikker..Aldri.

En som drikker normalt, sosialt gjør ikke som jeg gjorde når jeg dro ut for å drikke igjen etter en tids edruskap? dvs de prøver ikke å drikke seg så langt inn i glemselen at de glemmer deres AA-erfaring heller ikke prøver de å be til all verdens makter om hjelp til å komme seg tilbake til AA å bli edru igjen.

Så tenk over det.  Bli værende i AA og hold deg fast.  Din drikking har ingenting å gjøre med verken vanskelig ektefelle, arbeidsgiver eller andre utenforliggende årsaker.

Hvis du er alkoholiker og ikke makter å stoppe så er det ikke disse andre faktorene som er problemet? alkohol er ditt problem. Og om du er alkoholiker med et ønske om å bli å forbli edru så kan du oppnå det når du blir ærlig med deg selv om ditt alkoholproblem. Ikke noen andres problem.Ditt problem

Dersom du har et alkoholproblem , eller noen av dine  nære, kjære bekjente har det - så håper jeg dette er til ettertanke - og at du som har alkoholproblem - Gjør noe med det - For din skyld - og for alle dinee pårørendes skyld..

 

Lykke til og . Det nytter

Edru Alkie :-)


 

7 kommentarer

Line

06.09.2012 kl.16:58

Viktig tema du skriver om.

For pårørende anbefaler jeg STERKT å lese denne boken, "ALTERNATIV X":

http://www.primavista.no/testimonials.html

Lars Olav

12.11.2012 kl.10:07

Hei!

Jeg går på Kristelig Gymnasium og vi skal ha et prosjekt om alkohol. Derfor tenkte jeg at jeg skulle intervjue en avvendt alkoholiker, og jeg fant denne bloggen. Hadde du vært interessert i å være med på dette? Om du ønsker å være anonym kan jeg evnt "sensurere" deg ;)

-Lars

Edru Alkie :-)

26.11.2012 kl.14:24

Takk for tipset Line: og den skal jeg faktisk kjøpe selv også. Pårørende blir syke selv og blir ofte en glemt gruppe . synd men sant. Men det finnes selvhjelpsgrupper for pårørende . bl.a ALANON og er linket til på høyre side i bloggen
:-)

Edru Alkie :-)

26.11.2012 kl.14:36

Hei Lars Olav: Det er et flott initiativ, og dersom jeg ikke er for sen så stiller jeg meg gladelig til disposisjon for det.. Jeg ser det som vanvittig viktig å opplyse om det harde virkelighet med alkohol/rusmisbruk generelt. Og i et intervju til et skoleprosjekt er det greeit å buke mitt navn. vil ikke gi navn og tlf på bloggen av hensyn til Anonyme Alkoholikere sitt anonymitetsprinsipp om ikke å gå ut offentlig med fullt nav og bilder- men send meg en mail til : alkoholikern@gmail.com så tar vi det derfra.

mvh Edru Alkie :-)

Tor Martin

11.01.2013 kl.21:43

Det er interessant å lese om dine erfaringer med alkohol, og jeg takker deg masse for åpenheten! Har selv ikke så veldig godt forhold til alkohol, og den har ødelagt ganske mye for meg også. Nå er jeg inne i en "tåke" jeg ikke klarer å komme ut av. Jeg aner ikke hva det er, men det kom etter en kraftig fyllekule jeg hadde... :/

Edru Alkie :-)

12.01.2013 kl.13:20

Tor Martin:Hei Tor Martin og takk for god tilbakemelding.
Ja jeg kjenner meg igjen med den "tåke"- tiden etter en skikkelige fyllekule , og den føles ille. Og det værste med det , utfra egen og andres erfaring er at det bare blir verre for hver fyllekule hvis man fortsetter. Alkoholisme er jo som kjent en progressiv sykdom som ofte ender med død eller alkohl-demens e.l. dersom man ikke klarer å kutte ut.

Den gode oppi dette er at alle har en mulighet til å kommer ut av det dersom man erkjenner alkoholismen, har villigheten og søker hjelp. Svært få klarer det på egenhånd.

Selv drakk jeg meg nesten i graven flere ganger og var oppgitt av alle rundt meg, og hadde noen klinikkopphold hvor jeg sprakk hver gang etter utskriving. Men en spire var tydeligvis sådd. Så når jeg var tilstrekkelig knekjørt så ble AA (anonyme alkoholikere ) redningen for meg, og der går jeg fast den dag i dag. Det kan jeg anbefale deg og de har grupper over hele landet.
Både AA og ulike klinikker er av den mening av at som alkoholiker er totalavhold eneste mulige løsning. og at man " slipper helvete løs" dersom man drikker aldri så lite igjen. Om man ikke drikker seg full første gang så har man lagt grunnlaget for en en skikkelig sprekk. Og i AA eller NA møtes man jevnlig for å dele "erfaing styrke og håp" som det heter.

er man såpass alkoholisert så er det alt eller intet- og for meg har et liv uten alkohol gott meg et godt og mye rikere liv.
Jeg ønsker deg lykke til og vet det kan lykkes for deg, en dag av gangen om du gjør de rette tingen. Om du lurerr på noe speiellt kan du også maile meg på mailadressen som står oppe på høyre side på hovedsiden.

Stå på Tor Martin Hilsen Edru Alkie:-)

anonymdattter

06.03.2014 kl.17:13

Tusen takk for jeg fant en blogg som var serriøs

av navnet er det en av mine foreldre som har slitt med alkoholproblemer, jeg flyttet i fosterhjem, jeg ville det selv. De andre i omgangskretsen prøvde å hjelpe(i flere år). Men ingenting hjalp. En dag i det nye året sprakk hele familien.Jeg prøvde og hjelpe deg, forgjeves. Jeg var blitt sterk, men hun brøt meg og familien ned. Tilslutt måtte jeg si; enten forsøker du å bli edru, eller så får du ALDRI komme inn der jeg bor. Nå har hun flyttet, for godt tror jeg.hun Innbiller seg at vi ikke forstår hva som egentlig har skjedd, mener at vi lyver og at alle andre er syke. For å kunne leve videre på jeg late som hun er død/ikke eksisterende. Jeg beklager, men jeg må. Du får ikke ødelegge livet mitt mer!

Heia deig! Edru Alkie! Det du skriver stemmer så utrulig godt. Desverre, er det ikke alle som kommer seg dit.

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

53, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits