Klart det er mulig, om du er villig. Jeg vet det.

 Mitt liv som edru alkoholiker sammenliknet med min tid som aktiv, våt alkoholiker blir nesten som å sammenlikne himmel og helvete. For å bli og forbli edru bruker jeg Anonyme Alkoholikere, noe som ikke er noen hemmelighet. Det har reddet meg.

Dette skrev jeg for en god stund siden, og den endringen som har skjedd siden det er at jeg har fått nye lunger, er 100% frisk og har nok engang fått livet i gave. DET hadde aldri skjedd dersom jeg ikke hadde vært edru.

Som aktiv alkoholiker var livet et helvete, sug - abstinenser- dårlig samvittighet- løgn- bedrag- kriminalitet- selvmedlidenhet -totalt forfall, You name it.Trodde mange ganger jeg hadde nådd min bunn, bare for å falle ennå dypere neste gang -- så når jeg trodde jeg hadde opplevd det jeg trodde var det værste så var det ennå mye å gå på, det ble bare bli verre og verre  og jeg visste at neste , eller neste kule ville jeg ikke våkne opp fra .

 Da fant jeg endelig det som jeg inderlig håper var min bunn. Og ble først promillefri- gikk på antabus en god tid og smått om senn bygger jeg ved hjelp av dere, vårt flotte program og AA-fellesskapet et edruskap  en dag av gangen.

Jøss, det er ikke bare fryd og gammen så snart flasken er borte fra munnen,  men når ønsket om å være edru er større enn ønsket om å være full- og fylla har sluttet å virke - da ble jeg i stand, ved AA? s hjelp, først å fremst å IKKE ta den første drammen,  og det røyner på, er knallhardt og jeg måtte bruke alle midler: møter, telefoner, lese, prate --- Kom meg gjennom det  og det ble lettere, man blir flinkere til å håndtere det.

Det tar tid litt ulikt fra person til person, men det tar tid, og jeg lærte av gamlingene  at det er normalt at  man blir overrumplet av disse harde takene noen ganger, men i AA lærer man at man ikke er unik,  vi har slitt og sliter med det samme hele gjengen. Og vi deler erfaringer, styrke og håp.

De harde takene som måtte til for å stå imot flasken klarte jeg å takle og det satte jeg på seierslisten hver gang.Jeg lærte meg å sette pris på de seirene hvor jeg vant over Kong Alkohol?s forsøk på å vri og vrenge på tankegangen og hjernebarken min til å ta en tynn en for å roe meg. Hadde jeg gitt etter for det så hadde det jo vært Game Over og rykk tilbake til start. Men etter hvert er det mer stabilitet i livet mitt, og de gangene som roen virkelig synker inn over meg, ser jeg så klart at det er absolutt verdt den innsatsen jeg ved hjelp av AA og min høyere makt ble i stand til å sette inn for å finne et edruskap.

Klart jeg har mine daglige problemer, livet byr jo på utfordringer, det er jo det som er å leve. Og jeg har noen lunger som nesten ikke funker og venter på en donor for transplantasjon og det kan til tider være tøft når det føles som om du ligger med hodet under vann og ikke får luft uansett pokker  DA  trenger man sinnsro og ikke få hetta.

Men takket være det jeg har lært i AA-fellesskapet har jeg fått en sinnsro og    håndterer det ganske  greit og det er så  deilig å kunne si-mene og føle at Gudskjelov Alkie- dette fikser du- du er jo edru.  WOW

Edruskapet er det viktigste for meg- har jeg ikke det så har jeg heller ikke noe annet. DET VET JEG. Og først med et edruskap blir jeg istand til å gjøre noe godt for mine nære og kjære og selvsagt meg selv Derfor er det viktig for meg å bruke fellesskapet ? leve i programmet en dag av gangen-   ikke ta den første drammen.

Hvorfor skriver jeg dette? Jo for å fortelle at det nytter, jeg ser eksempler på det hver eneste dag med andre mennesker.
Det nytter for deg også om villigheten er stor nok. Og det er en win-win situasjon for deg som drikker, og for dine nære og kjære som lider under din drikking.  

Stå på og velg livet.

Hilsen Edru Alkie :-)                                                                      

 

Én kommentar

Anonym

22.04.2013 kl.00:56

Hei.

Fint og lese din historie. Jeg lurer på hvordan jeg som pårørende kan hjelpe en som er alkoholiker. Hvordan oppmuntre,støtte og " kreve" av vedkommende. Og hvordan skal jeg reagere på evt en sprekk?

Lykke til videre!

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

53, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits