Ble mor for 27 år siden, Helt rusfri 3 år idag - og lykkelig .

 

Hei folkens, av min gruppevenn, som jeg her , av anonymitetsgrunner her kaller Aina, har jeg fått lov å videreformidle hennes gripende deling om opp- og nedturer i et hard rusliv og hun har nå vært helt rusfri i tre år. Det står det respekt av !!
Etter mange år med mye arbeid for egen tilfriskning  har livet vendt den gode siden til.  Det har ikke kommet gratis, men fordrer villighet til å gjøre hva som helst for å stå imot  rusen og velge livet. Aina  har som mange andre brukt selvhjelpsgrupper i NA- Anonyme Narkomane. Andre med annen rusproblematikk bruker AA- Anonyme Alkoholikere.  Disse har grupper over hele Norge (og Verden) og har reddet flere mennesker enn noen kan ane, og drives av og med  rusmisbrukere som deler erfaringer styrke og håp.  Jeg bruker de samme gruppene- og de har gitt meg livet og gleden tilbake.

Takk for at vi fikk legge ut din deling Aina, og takk til dere som leser og lærer av andres erfaringer.
Hilsen Edru Alkie ;-)


    

 

14 februar for 27 år siden ble jeg mamma for første gang sier Aina.


Jeg hadde da vært sprøytenarkoman i ca 2 år. Det var ikke vanskelig å kutte rusen 100% . Pappaen og jeg så på graviditeten som en vei ut av rusen. Å sånn ble det i noen få år.

Til den dagen vi begynte å ta en kveld på byen med alkohol. Etterhvert gikk vi fra hverandre. Det eskalerte med rus og snart var jeg på nåla igjen.

Da konsekvensene var kom og jeg ikke orket mer la jeg meg inn på evangeliesenter. Jeg var veldig langt nede og pip åpen for det åndelige. Og tok imot Jesus i livet mitt. Og var "lykkelig frelst og fri".

Men etter et halvt år, følte jeg at jeg hadde såpass kontroll at jeg kunne røyke litt hasj. Igjen tok det ikke lang tid før jeg satt med nåla i armen igjen.

Vel vel i 2006 var tiden inne igjen for innleggelse. Denne gang med eneste hensikt å kreve å få dexamin på lik linje med de som fikk metadon o.l...Trodde rett og slett at jeg ikke kunne leve uten.

Ble der kjent med NA og kjente umiddelbart at her hørte jeg hjemme og jeg forstod at det var fullt mulig å få et liv uten rus. Det så og hørte jeg mange beviser på.

Men hadde fortsatt noen reservasjoner. Bl.a at jeg skulle ha med min nye mann. Dro hjem og nok en gang utpå igjen. Men da var frøet sådd.

Etter 4 nye år var jeg sliten og fullstendig mettet av alt som hadde med rusen å gjøre. Og jeg visste at denne gang måtte jeg kapitulere fullstendig. Med knust hjerte tok jeg ut separasjon , gikk i behandl. flyttet og ja kom tilbake til NA. 

Jeg har denne gang fulgt alle anbefalinger fra sponsor og dere som går veien sammen med meg.

Går jevnlig på møter, så ofte som mulig de 2 første årene, gjør så mye service jeg kan.
Skriver trinn. Inkluderer meg med andre NA-folk og der har jeg fått mine nye venner. Kuttet all kontakt med det gamle miljøet..

Jeg har fått mannen min tilbake og har nedbetalt nesten all gjeld. Er i jobb og tar ansvar for min tilfriskning. Får bedre og bedre kontakt med barna mine. Og best av alt er at jeg har mistet lysten på rusmidler.

Takk til dere som går veien sammen med meg og til min høyere makt, slik jeg oppfatter ham for at jeg i dag feirer 3 år rusfri. På min eldste datters bursdag og Valentins dag


Best av alt er : Jeg har mistet lysten på rusmidler. Det er takket være NA sitt program.


5 kommentarer

Felisia

23.02.2013 kl.09:26

Så utrolig flott "Aina". Også jeg var på evg-senter og ble rusfri. Jeg har pr dags dato vært nykter siden høsten 2005 og koser meg i denne tilværelsen. Også fikk jeg tilbakeført siste og minste barnet .Har god kontakt med de andre to ungene mine, og vi er sammen når mulighetene byr seg..

Lykke til videre i livet, og kjenn hvor godt det er....Klem...

inneuteferdig

23.02.2013 kl.09:42

Så deilg å lese at det faktisk går ann og komme dit.

Gratulerer så mye med tre årsdagen, og at livet går i riktig reting. Bra tenker jeg.:)

actionsport

23.02.2013 kl.17:17

bra jobba!

signe schineller

24.03.2013 kl.10:08

Gratulerer! Godt jobba. Bra blogg som belyser mange tunge ting.

Edru Alkie :-)

04.04.2013 kl.10:48

signe schineller: Tusen takk for det, Prøver etter beste evne å spre info i håp at noen kommer seg ut av rushelvete. og at andre ikke lar seg introdusere til det.
Den rusportalen ender aldri opp som noen lykkens portal- men et sant helvete for enselv og alle nære og kjære .

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits