Jøran's vei videre etter 12-trinn behandling

Hei folkens, det er lenge siden sist, og  i dag vil jeg dele med dere noe som jeg fikk lov av en gruppevenn, som jeg her kaller Jøran,  å dele hans erfaringer når han kommer hjem etter nær 5 måneders behandling.
Jeg kjenner igjen de tankene han formidler, frykten for å feile og at rusen skal overta livet mitt igjen var i sin tid rådende også hos meg. Det samme tror jeg gjelder de fleste som vil ut av rushelvetet.  

Takk skal du ha Jøran for at du  vil dele med  oss. Det er en hjelp for alle oss andre.

Hilsen Edru Alkie  :-)


 

Jørans liv som nykter.

 Etter 19 uker i 12 trinns behandling er jeg nå ferdig og skal stå på egne bein. Utrolig takknemlig for tiden i behandling, alle de herlige menneskene, all lærdom, alle opp og nedturer og all ny selvinnsikt.

Men det er NÅ jobben begynner og jeg kjenner at jeg er klar. Men selv om jeg er klar, betyr ikke det at jeg ikke er redd, usikker og bekymret, men jeg tror det er bra å være litt redd. Det betyr at man skjønner at det ikke er mye som skal til for å havne tilbake i gammelt mønster, og man er ekstra oppmerksom.

Må prøve å støtte meg på NA ( Anonyme Narkomane) fellesskapet nå, og alle de imøtekommende menneskene jeg har møtt i fellesskapet.

Min store felle er om jeg isolerer meg i leiligheten og ikke søker ut blant folk, om jeg lar usikkerhet og dårlig selvbilde styre meg slik at jeg forteller meg selv at jeg ikke er god nok for andre mennesker. Jeg ER min egen verste fiende, men har mye ny kunnskap og erfaringer som skal hjelpe meg på min vei.

Jeg må prøve å ikke la meg overhvelmes av bekymringer om økonomi, jobb, sosial angst, ensomhet osv osv, men ta en dag av gangen, og ta tak i problemene en etter en etterhvert som de dukker opp.

Jeg er ekspert på å lage problemer som ikke er der, KUN ut fra at problemene KAN dukke opp en gang i fremtiden.

Som sagt: Bare for idag vil jeg prøve å løse evt problemer jeg har IDAG, og morgendagens problemer vil jeg ta stilling til når de oppstår.....

6 kommentarer

robin87.blogg.no

25.06.2013 kl.22:12

Lykke til videre=)

Edru Alkie :-)

25.06.2013 kl.22:33

Takk for det sier jeg på vegne av Jøran, og skal viderebringe det robin87 :-)

Jan

25.06.2013 kl.23:07

Hei!

Fra hvitvaskeren.blogg.no

Jeg kjente en gang en gal elektriker(Han het også Jøran)som var jævelig hard på flaska, Han var en kul type, som jeg festa mye med en sommer etter en endt skilsmisse, og jeg viste at han var alkoholiker også! Vårt vennskap tok også slutt mye pga hans problem. Om det er han som nå har klart seg så ønsk han lykke til videre i livet som ederu fra Jan, han fortjener dette også nå.

Edru Alkie :-)

26.06.2013 kl.11:36

Jan: Nei jeg kan nok garantere tror jeg at det ikke er samme Jøran dette Jan. Men uansett var det flott å se din omtanke og varme i det du skrev i kommetaren. Så Takk for flott kommentar :-)

vandrer inn i mørket

05.09.2013 kl.17:30

det gleder meg å høre sånn en glad sak, håper på selv å kunne gjennomføre behandling snart, for nå i skrivende stund trøster jeg meg med flasken som er det eneste som demper min dødsangst og gir meg ro,men det kan ikke fortsette på denne måten, det begynner å gå ut over ekteskapet. derfor synes jeg det var hyggelig å finne bloggen din å lese gjennom :-)
Må blogge igjen snart!

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

53, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits