Dele Erfaringer- Styrke og Håp.

Heisann – Jeg er Alkoholiker- dvs at jeg har sykdommen Alkoholisme.

Det er en progressiv- kronisk og dødelig sykdom. Men før det kommer så langt har man vært innom ulike former og grader av galskap-psykoser. Løgn, tyveri, manipulering, vold- det være seg fysisk eller psykisk er veldig ofte forekommende og man  påfører seg selv og sine nærmeste store belastninger og skader -  Det ser man ikke selv før man har vært  edru en stund - nettopp pga  benektelsen som er så karakteristisk for alkoholikern. Min sykdom rammer  også enormt mange "uskyldige", altså barn ektefelle etc.  som ikke drikker.

Jeg – og noen av dere som leser dette – og pr idag - et par millioner andre rundt om i verden har vært så heldig å finne et middel/metode som riktignok ikke fjerner alkoholismen- men som holder den i sjakk – og  hindrer ”utbrudd” eller tilbakefall.
Da blir vi tørrlagtlagte alkoholikere som gradvis friskner til. Og det koster ikke ei krone- kun villighet- og ingen medisinutgifter eller kirurgiske inngrep og kun positive "bivirkninger"  –Fantastisk !!!

Ja – det er det- men ved å holde meg i AA-fellesskapet hvor vi deler Erfaring – Styrke og Håp  og bruke AA's 12 foreslåtte trinn for tilfriskning så holder jeg meg edru – en dag av gangen.  Ikke bare holder jeg meg edru – nei, jeg  føler selv at jeg får så ufattelig mye av dette og utvikler meg som menneske – blir mer harmonisk og i ballanse med meg selv og den verden jeg i dag lever i- og tanken på alkohol for å døyve indre smerte blir – som løftene sier—fjernere og fjernere.  Jeg må bare ALDRI GLEMME at jeg er alkoholiker og flasken er aldri lenger enn en armlengde unna.
Jeg lærer noe nytt og ser ting i et annet lys ved å høre /lese andres delinger på møter og jeg har stor nytte av å dele selv - da har jeg på sett og vis en kommunikasjon med meg selv som jeg deler med dere- Andre kan like – mislike det – eller være likegyldige til det, men hva så??  Det har sin misjon for mitt edruskap og at jeg kan være edru i dag også – og forhåpentligvis kan det gi et snev av gjenkjennelse eller Aha hos den som leser delingen. 
Det er jo det som er å dele Erfaringer- Styrke og Håp. 


            Edru Alkie ;-)                                                Hånden  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Edru Alkie :-)

Edru Alkie :-)

49, Gildeskål

En Tørrlagt alkoholiker & rusmisbruker. Bruker bloggen for egen del som et ledd i å forbli edru og dele mine og andres erfaringer med andre. Og kan det være til hjelp for noen så er det veldig fint. Er ikke fra Gildeskål- men likte navnet

Kontakt mail

Kategorier

Arkiv

hits